Kohti vihreää Eurooppaa: Anni Sinnemäki

Oras.png

Olen erittäin ylpeä Vihreiden eurovaalilistasta. On kunnia olla osa tätä joukkuetta. Olen myös erittäin ylpeä siitä, että Vihreät ovat pystyneet nyt kolmatta kertaa peräkkäin tekemään koko Euroopan kattavan yhteisen kampanjan ja yhteisen eurovaaliohjelman. Tämä on poliittista kuluttajansuojaa. Kun äänestää vihreitä missä tahansa Euroopan maassa, tietää mitä saa. Tästä vielä osoituksena se, että Vihreät ovat olleet kuluneella kaudella europarlamentin ryhmistä yhtenäisin.
Käyn tässä blogisarjassa lyhyesti läpi upeat ehdokkaamme. Aloitan ääkkösjärjestyksessä. Uusin ehdokaskuvaus on aina ensimmäisenä.

Osaamista yli rajojen – Anni Sinnemäki

Sinnemaki_webHarva poliitikko tuntee niin laaja-alaisesti kaikki keskeiset politiikan sektorit kuin Vihreiden pitkäaikainen kansanedustaja sekä entinen ministeri Anni Sinnemäki. Olen tuntenut Anni Sinnemäen jo pitkään ennen kuin itse liityin Vihreisiin. Anni on aina edustanut äärimmäisen älykästä, sivistynyttä ja asioihin erittäin hyvin perehtyvää poliitikkoa. Annin voi laittaa mihin tahansa väittelyyn, keskustelutilaisuuteen, neuvotteluun ja päätöksentekopöytään – lopputulokseen voi aina luottaa. Jääkiekkotermein Anni on Vihreiden ehdoton luottopakki, jolle riittää jääaikaa missä tahansa ottelussa ja etenkin ratkaisuhetkillä. Ja kansa tietää tämän. Aamun Helsingin Sanomissa (8.5.2014) 12 prosenttia suomalaisista sanoi voivansa äänestää Annia. Se on paljon se.

Äänestämällä Annia, voi huokaista helpotuksesta. Euroopan tulevaisuus on hyvissä käsissä.

Tutustu Annin ajatuksiin ja vakuutu.

Annin nettisivut.

Anni somessa:

Facebook

Twitter

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija Johanna Sumuvuori

sumuvuori_726pxHyvän poliitikon tunnistaa siitä, että hän osaa yhdessä hetkessä puhua uskottavasti ja asiantuntevasti politiikasta ja toisena hetkenä heittää hulvattomasti vapaalle. Ehkä paras esimerkki luontevasta sosiaalisen kanssakäymisen taiturista ja asiantuntevasta poliitikosta on Johanna (Nanna) Sumuvuori.

Johannalla on ilmiömäinen kyky yhdistää politiikan ja esim. kulttuurin rajapintaa, jolloin poliittinen sanoma tuntuu omakohtaisemmalta ja kiinnostavammalta. Ei riitä, että sanoo jotain politiikan sisällöistä, pitää myös miettiä, miten ihmiset saadaan kiinnostumaan sanomasta. Johanna pystyy yhdistämään ihmisiä paremmin kuin kukaan muu tuntevani poliitikko. Tämä on tärkeä taito, sillä kukaan ei saa asiaansa eteenpäin yksin.

Kun Euroopan unionin ulko- ja turvallispolitiikka tiivistyy entisestään, on tärkeää että Suomesta valitaan sellainen meppi, joka tuntee tämän aihepiirin kuin omat taskunsa. Johanna on kirjoittanut jo vuosien ajan esimerkiksi siviilikriisinhallinnasta, jolla pyritään estämään konfliktit ennalta ja vankistamaan hauraita yhteiskuntia. Johanna on toiminut kansanedustajana, on tällä hetkellä Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja syventää parhaillaan tietotaitoaan Oxfordin yliopistossa vierailevana jatko-opiskelijana.

Uskon, että Johannasta tulisi Euroopan parlamentin seuratuin ja mielenkiintoisin meppi. Nannan tyyli ja sanavalmius on timanttia, yhteistyökyky kultaa ja asiantuntemus silkkaa rautaa!

Tutustu Johannan ajatuksiin hänen nettisivuillaan

Johanna somessa.

Facebook

Twitter

 

 

Ilmastoritari Oras!

 

OrasMinulta meinaa loppua adjektiivit kesken, kun mietin miten kehuisin Orasta. Oras on Vihreiden ehdotonta eliittiä. En ole koskaan tavannut ketään toista poliitikkoa, joka perehtyy asioihin sillä tarkkuudella ja pieteetillä kuin Oras tekee. Oras pystyy analysoimaan kirurgin tarkkuudella poliittisten ongelmien syyt ja antamaan aina toimivan reseptin asioiden korjaamiseksi.

 

Oraksella on kyky tarkastella asioita myös muiden ihmisten ja toisten puolueiden näkövinkkelistä. Kun tämän yhdistää Oraksen rauhalliseen, selkeään ja ratkaisukeskeiseen toimintatapaan, ei ole ihme, että Oras on yksi eduskunnan arvostetuimmista kansanedustajista yli puoluerajojen.

 

Oras pelaa aina joukkueelle. Tästä osoituksena esimerkiksi se, että hän luopui Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajuudesta Heidi Hautalan eron jälkeen, jotta puolueen johdossa ei olisi pelkästään miehiä.

 

En voisi kuvitella parempaa vihreää meppiä kuin Oras. Pelastakaa ilmasto, äänestäkää Orasta.

 

Tutustu Oraksen ajatukseen hänen nettisivuilla.

 

Oras somessa.

 

Facebook

 

Twitter

 

 

Euroopan Vartia!

En tuntenut Anteroa laisinkaan julkisuuden kautta aikaisemmin. Katson televisiosta lähinnä uutisia ja urheilua. Minulla ei ollut siis minkäänlaista ennakkokäsitystä Anterosta ennen kuin hänet ensimmäistä kertaa tapasin. AnteroAntero siis juontaa erittäin suosittua Kadonneen jäljillä ohjelmaa maikkarilla.

Ja voi pyhä Sylvi sentään, että mies osasi olla karismaattinen, läsnä oleva sekä erittäin fiksu. Antero on aidosti kiinnostunut erilaisista ihmisistä ja erilaisista tavoista ajatella. Antero on erittäin lukenut kaveri ja ottaa hyvin selvää niistä asioista, joista puhuu. Minulle on jäänyt erityisen hyvin mieleen Anteron talousosaaminen sekä miehen intohimo vapaa-ajan kalastukseen.

Anteron talousviisaus juontuu osittain hänen kauppatieteiden opinnoistaan sekä yrittäjätaustastaan. Ehkä eniten kuitenkin hänen tiedonjanostaan ja päättäväisyydestään tehdä hyvin kaikki se, mihin hän ryhtyy. Antero on perustanut menestyneen Mattolaituri-ravintolan. Itse olen sen verran jurrukka, että osaan hakea Helsingistä lähinnä keskiolutta kaupasta, mutta tulevana kesänä menen varmasti kuohuviinilasilliselle Mattolaiturille.

Olen todella iloinen saadessani tutustua Anteroon ja Vihreät voivat hykerrellä tyytyväisenä, että näin karismaattinen, älykäs ja sosiaalisesti lahjakas ihminen on päättänyt pelastaa maailman. Onnea Vihreät!

Tutustu Anteron ajatuksiin hänen Uuden Suomen blogissaan ja nettisivuilla.

Antero facebookissa.

Antero twitterissä.

 

 

Äänestä Ozaaja Euroopan parlamenttiin!

OZANTutustuin Ozaniin viime syksyn aikana. Ensimmäisestä tapaamisesta lähtien minulle jäi vaikutelma todella asiantuntevasta, iloisesta ja välittömästä ihmisestä, jonka kanssa on mukava olla ja keskustella.

Tämä vaikutelma on vain vahvistunut yhteisten seikkailuiden ja kokemusten myötä.

Ozan on 26-vuotias taloustieteen opiskelija, joka työskentelee tutkijaharjoittelijana Palkansaajien tutkimuslaitoksella. Hän on erikoistunut EU-alueen palkkaerojen tutkimiseen.

Olen erittäin iloinen siitä, että Vihreät ovat saaneet Ozanin kaltaisen ihmisläheisen, sanavalmiin ja asiantuntevan poliitikon vahvistamaan puolueen talous- ja työllisyyslinjaa.

Tutustu Ozanin ajatuksiin hänen nettisivuillaan

Ozan somessa.

Facebook

Twitter