Nuoriso on puhunut, hopea ei ole häpeä.

Europarlamenttivaalien yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa myös nuorisovaalit, jossa alle 18-vuotiaat saivat äänestää peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.
Nuorisovaalien ylivoimainen ykkönen oli Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Minä olin listalla toisena. Lista perustui vertauslukuihin. Kokonaisäänimäärissä olin kuudes ja vihreiden listalla luonnollisesti ensimmäinen.

Tulos tuli tietenkin yllätyksenä. Mutta nuorten antama tuki ei täytenä yllätyksenä.

Esimerkiksi viime viikonlopun rohkaisevin palaute on tullut nuorilta. Olen kiertänyt Jyväskylän ja Keski-Suomen lukioita vuodesta 2007 lähtien eri vaalien alla ja niiden välillä. Moni nuori on tullut nyt äänestysikään ja he ovat tulleet kadulla kiittämään siitä, että olen ollut heille rohkaiseva esimerkki sellaisen yhteiskunnan rakentamisen puolesta, johon he uskovat. Politiikka on maratonjuoksua tällaiselle tavallisesta arjesta ponnistavalle ehdokkaalle ja yksi puhe tänään saattaa vaikuttaa ihmisten mielissä vuosienkin päästä. Parempaa ja rohkaisevampaa palautetta ei poliitikko voi saada. Tästä on hyvä lähteä eurovaalien viimeisen viikkoon. Ensi sunnuntaina nähdään, mihin rahkeet riittävät. Te päätätte.”

Alla on muutamia linkkejä aiheesta.

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/nuoriso-aanesti-stubbin-ykkoseksi-touko-aalto-valtakunnan-kakkonen/1819847

http://yle.fi/uutiset/stubb_ja_kokoomus_jyrasivat_nuorisovaaleissa__myos_vayrysella_aihetta_hymyyn/7251874

http://www.hs.fi/politiikka/Itsen%C3%A4isyyspuolue+yll%C3%A4tt%C3%A4en+nuorisovaalin+nelj%C3%A4nneksi+suurin+puolue/a1400553344142?ref=hs-top4-1

blogiTouko Aalto