touko_pieni.jpg

Touko

Synnyin aprillipäivänä 1984 Savonlinnassa. Olen varttunut Joensuussa, jossa kävin kaikki kouluni peruskoulusta lukioon. Muutin Jyväskylään vuonna 2004, kun tulin opiskelemaan valtio-oppia Jyväskylän yliopistoon.

Poliittinen matkani alkoi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa syksyllä 2007. Lähdin mukaan tehdäkseni omalta osaltani sen muutoksen, jonka haluan yhteiskunnassa nähdä: puolustaa aina ja kaikessa heikommassa asemassa olevia ja turvata puhtaan luonnon sekä ilmaston tuleville sukupolville.

Matka on jatkunut aina tähän päivään saakka muun muassa erilaisten kunnallisten ja maakunnallisten luottamustoimien kautta. Kaupunginvaltuustoon minut valittiin ensi kerran 2008 ja toistamiseen 2012. Kuntavaaleissa 2017 nostimme yhdessä Vihreät Jyväskylän suurimmaksi puolueeksi. Lisäksi olen vaikuttanut esimerkiksi Keski-Suomen maakuntahallituksessa ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen liittovaltuustossa.

Vihreissä olen ollut toiminut puolueen varapuheenjohtajana, puoluehallituksessa, puoluevaltuuskunnassa ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden hallituksessa. Minut valittiin Vihreiden puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle puoluekokouksessa Tampereella kesäkuussa 2017. Jäin syksyllä 2018 sairaslomalle, jonka jälkeen tammikuussa 2019 palasin eduskuntatyöhön vihreiden kansanedustajana.

Tällä hetkellä harrastan kestävyysurheilua. Urheilu on tärkein henkireikäni. Vapaa-ajallani pyrin näkemään ystäviäni aina kun siihen on mahdollisuus, kuuntelen paljon musiikkia ja katson elokuvia.